Matematik

Skæringspunkt mellem 2 linjer

23. oktober 2010 af pgjSG (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :)

Jeg har 2 ligninger og skal finde frem til koordinatpunkterne, hvor de skærer hinanden.

l=  -2,5x+5

m= 2x+1

Det kunne være super skønt med lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af peter lind

Skal der ikke stå Y = -2,5x+5 og tilsvarende for den næste ligning ?  Hvis det er tilfælde træk ligningerne fra hinanden. Det giver en ligning i x, hvor løsningen er x-koordinaten for skærinspunktet


Svar #2
23. oktober 2010 af pgjSG (Slettet)

Altså der er 2 linjer - l og m, og de har hver sin ligning.

Men jo, der skal stå y foran begge.

Det jeg ikke forstår er, hvordan jeg skal komme frem til det - altså udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af mathon

i et skæringspunkt er bl.a.
2.koordinaterne identiske

dvs

                         2x+1 = y = -2,5x+5


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2010 af peter lind

Som der står i #1. træk ligningerne fra hinanden. Du kan også sætte højre siderne lig hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Sæt de to f(x)'er (eller y'er) lig hinanden ..... y = -2,5x + 5 = 2x + 1

Saml x'erne ..... -2,5x - 2x = 1 - 5 ..... -4,5x = -4 ..... x = 8/9

y = 2 * 8/9 + 1 = 25/9 ..... Skæringspunkt: (8/9 , 25/9) ≈ (0,89 ; 2,78)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.