Matematik

KOMPLEKSE TAL modulus

24. oktober 2010 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har følgende opgave som jeg er godt i gang med, jeg ønsker ikke løsning på den hele, har bare ét spørgsmål. Hvordan finder jeg modulus? den generelle formel siger a/b, men jeg synes altid man får noget med pii eller pii over noget, hvordan kommer man frem til sådan et resultat frem for et forkert kommatal? på forhånd tak :)

Find alle komplekse tal z der opfylder
z^2 + 2z + 4 = 0:
Skriv svarene både på formen a + ib, med a; b 2 R, og på polær form.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af peter lind

a+ib = re = r(cos(φ) +i sin(φ)),   r2 = a2+b2,   cos(φ) = a/r,   sin(φ) = b/r


Svar #2
24. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

nej det er den polære form. Jeg vil stadig bare gerne vide hvordan man finder modulus?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af Blueoil (Slettet)

På den første form er det vel bare

-1 ± √3•i

Fordi -1=-b/2a og diskriminanten er -12 som gør den imaginære del til √-12 / 2a =√12•i / 2 = √4•√(12/4)•i / 2 = √3•i


Svar #4
24. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

Ja det har jeg også fået det til, men for at finde rødderne, w1, w2 osv skal jeg bruge modulus.nogen finder den geometrisk til f.eks pii halve, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2010 af mathon

   z = -1 - i√(3)    v      z = -1 + i√(3)

   

      r = √((-1)2 + (√(3))2) = √(4) = 2

      θ1 = tan-1(-√(3)/(-1)) = (π/3)       θ2 = tan-1(√(3)/(-1)) = -(π/3)


Svar #6
24. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

ja det har jeg også fået, det er så længden af z. Men modulus, altså argumentet, hvad er det? Jeg er rimelig sikker på at det skal blive noget med pii, men ved ikke hvordan man kommer frem til det da det som sagt bliver et underligt resultat hvis man bruger den generelle formel a/b :S


Svar #7
24. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

har et eksempel her: bestem alle de komplekse tal Z, som opfylder Z^4=-81. skriv svarene i rektangulær form x+iy

denne opgave er besvaret korrekt og modulus er fundet til Arg(z)=tan^-1(b/a)= pii.

Nu er mit spørgsmål så (igen) hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2010 af mathon


Svar #9
24. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

Jeg føler ikke rigtigt folk læser hvad jeg spørger om. Ja, tak Mathon, det er ganske rigtigt den opgave jeg gav som eksempel hvor argumentet er pii... der står dog ingen steder på siden du henviste mig til hvordan man finder ud af at det er pii, hvilket er alt jeg vil vide...


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2010 af peter lind

Problemet er nok at du ikke ved hvad modulus er. Se her http://da.wikipedia.org/wiki/Komplekse_tal


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Modulus af et komplekst tal z = a + ib er |z| = √(a2 + b2) , mens argumentet φ for et komplekst tal ≠ 0  findes af

cos(φ) = a/|z| og sin(φ) = b/|z| , hvilket fastlægger φ entydigt modulo (2π) .

Ligningen i #0 lyder

z2 + 2z + 4 = 0, dvs

(z+1)2 + 3 = 0 , dvs

(z+1)2 = -3 = 3·e, så

z+1 = (√3)·ei(π/2+p(2π)/2) = (√3)·ei(π/2+pπ) , p = 0,1


Skriv et svar til: KOMPLEKSE TAL modulus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.