Matematik

hjælp til ligning

26. oktober 2010 af katrinepp (Slettet)

jeg ønsker blot en hjælpende hånd:

2x+3=6x-4

4x-6x=4

2-(x+3)=-(x-1)

-(6x+2)=2(x-2)

takker på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 I de første to: Isolér x'erne og de andre tal på hver sin side af lighedstegnet.

I de sidste to: Ophæv parentesen og isoler x'er og tal.


Svar #2
26. oktober 2010 af katrinepp (Slettet)

hvad mener du med isoler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 Så der kun står x'er, ubekendte på den ene side og bekendte på den anden.

F.eks.

2x+3=6x-4

3+4=6x-2x

7=4x


Svar #4
26. oktober 2010 af katrinepp (Slettet)

tak.. vil du ikke prøve at regne 2eren for mig også?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

 Du skal selvfølgelig lige dividere med 4, så du får x=7/4:)

2: 4x-6x=4

-2x=4

x=-2


Svar #6
26. oktober 2010 af katrinepp (Slettet)

Så dum er jeg alligevel ikke :D

det var nu også den sidste jeg mente, den forvirrede mig en smule (:


Svar #7
26. oktober 2010 af katrinepp (Slettet)

eller er det bare: -6x-2=2x+2

-6x-2 = 2x+2 = 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2010 af Boarh (Slettet)

Haha, det må du unskylde:)

du skal gange ind på begge led i parentesen:

 -(6x+2)=2(x-2)

-6x-2=2x-4

-2+4=2x+6x

2=8x

2/8=x


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.