Matematik

Ligning med 2 ubekendte.

26. oktober 2010 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem løsningen til ligningssystemet:

3x+4y=10

og 

4x-3y=5

Nogen der kan hjælpe mig? - mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt dig med? Prøv fx med ligestore koefficienters metode, den burde virke ganske fint her :-)


Svar #2
26. oktober 2010 af Justme92 (Slettet)

 Det tror jeg ikke vi har lært endnu d:


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

Du kan isolere x i den første ligning og derefter indsætter du løsningen til x i den anden lig og bestemmer du y. Når du først har isoleret y i den anden lign, indsætter du den i den oprindelige lig og finder x.


Svar #4
26. oktober 2010 af Justme92 (Slettet)

 Okay :).


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

du burde få y=1 og x=2


Svar #6
26. oktober 2010 af Justme92 (Slettet)

 Øhm okay, det gør jeg ikke .. Så tror jeg ikke rigtig jeg forstår det d: 


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2010 af miriam4 (Slettet)

når du isolerer x i den første ligning får du x=(-4y+10)/3 hvor du indsætter den i den anden lign og du får 4*((-4y+10)/3)-3y=5 og ved at isolere y i denne lig får du y=1.

Du indsætter y=1 i den første lig, dvs 3*x+4*1=10 og ved at isolere x får du 2.

håber det hjælper.


Svar #8
26. oktober 2010 af Justme92 (Slettet)

 Ja tak, det hjælper :).


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.