Fysik

tryki stillestående væske

26. oktober 2010 af YasmineH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammne..

Jeg har en fysikjournal for og jeg er ikke sikker på hvad konklusionen er ved forsøget!! forsøget hedder tryk i stillestående væske og formålet var at undersøge tryk som funktion af dybden i vand. jeg har ligningen P=0,0962*h+97,055.... de 0,0962 er rho(væske)*g  og jeg ved at 97,055 svare til den atmosfæriske tryk... men hvad skal jeg skrive som konklusion på forsøget?

på forhånd tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af peter lind

Det er: P=0,0962*h+97,055.... de 0,0962 er rho(væske)*g og og hvor 97,055 svare til den atmosfæriske tryk.

Du bør sætte enheder på


Svar #2
26. oktober 2010 af YasmineH (Slettet)

ok tak.. det gør jeg... men ved du om det ville være korrekt at skrive det her dom kunklusion?:

Ud fra dette forsøg og resultat kan jeg konkludere at trykket stiger med en kPa hver gang dybden øges med 0,0962 cm. trykket vokser med andre ord lineært med afstanden h fra overfladen, også kaldet dybden (i vand).


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af peter lind

ja


Svar #4
26. oktober 2010 af YasmineH (Slettet)

MAnge Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

der er noget galt med dit forsøg. 

P=0,0962*h+97,055.... de 0,0962 er rho(væske)*g og og hvor 97,055 svare til den atmosfæriske tryk.

det første led skal være rho(væske)*g*A*h  . jeg vil gætte på at A er ca 10cm2 så din formel skulle være:

P=0,962*h+97,055

Din konklusion bør da være : trykket stiger 0,962 kPa når dybden stiger 1cm.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#5
dette var noget sludder , sad lige og tænkte kræfter istedet for tryk. Men et eller andet er der galt, for 100cm væske bør give ca 100kPa mere, så din formel skal mere ligne:

P=0,962*h+97,055

Din konklusion bør da være : trykket stiger 0,962 kPa når dybden stiger 1cm.

tror din omregning af rho er galt.


Skriv et svar til: tryki stillestående væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.