Matematik

ax^2+bx+c (find a,b,c)

27. oktober 2010 af Dezingo (Slettet)

Hjælp folkens, sidder totalt fast!!

ax2+bx+c      P=(0,-2)      Q=(-1,-5)

Linjen y=4x-1 er tangent til f(x) i Q


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2010 af mathon

             f '(x) = 2ax + b

             f '(-1) = 2a·(-1) + b = 4

hvoraf

          I:  -2a + b = 4

          -5 = a·(-1)2 + b·(-1) + c
          a - b + c = -5
 

          -2 = a·02 + b·0 + c
          c = -2                                        som indsat i   a - b + c = -5 giver

          II:  a - b  = -3                             I og II adderes

          -2a + b + a - b = 4 + (-3)

          a = -1                                        som indsat i    II: a - b = -3  giver           

          -1 - b = -3     

           b = 2


 


Skriv et svar til: ax^2+bx+c (find a,b,c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.