Matematik

to funktioner f og g er bestemt ved f(x)=-x^3+x^2+kx+3 og g(x)=x^2+3

27. oktober 2010 af FredzterbeatxD (Slettet) - Niveau: A-niveau

To funktioner f og g er bestemt ved f(x)=-x^3+x^2+kx+3 og g(x)=x^2+3
 

hvor k er et positivt tal.

Graferne for f og g afgrænser for x mindre end eller lig med 0 et område M, der har et areal, og for x større end eller lig med 0 et andet område N, der har et areal.

Se bilag

a) Gør rede for, at de to områder M og N har samme areal for alle værdier af k.

Vedhæftet fil: f og g.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Begynd med at finde skæringspunkterne hvor f(x)=g(x)

Når du har gjort det, kan du undersøg hvad arealet af punktmængderne er ved at integrere.


Svar #2
27. oktober 2010 af FredzterbeatxD (Slettet)

Hvordan skal jeg finde skæringspunkterne hvor f(x)=g(x), når der kx i f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Lad som om du ved, hvad k er. Det er jo bare en eller anden konstant.


Svar #4
27. oktober 2010 af FredzterbeatxD (Slettet)

AAhh, ja okay :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2013 af OleWulf (Slettet)


Skriv et svar til: to funktioner f og g er bestemt ved f(x)=-x^3+x^2+kx+3 og g(x)=x^2+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.