Fysik

Bil på vandret vej

12. april 2005 af Julie J (Slettet)
En bil kører på vandret ved med konstant fart 100km/h. Jeg skal først beregne luftmodstanden på bilen, som giver 673N

Motoren bruger 1,0 liter benzin på at udføre et arbejde på 7,8MJ.
Hvor langt kører bilen med den konstante fart på 100km/h på 1,0liter benzin?

Nogen, der kan hjælpe`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Jeg kan ikke lige selv løse opgaven, men der er en formel, der siger:
A=F*delta(s)*cos(ø)

Du kender A, ø = 0grader, dvs. cos(ø) = 1 og ´du kan måske finde F på én eller anden måde, idet du ved, at F skal overvinde Fluftmodstand..
så er det jo bare at isolere s.

Men kan ikke lige regne den ud, tror dog du skal bruge den formel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Tror jeg har den nu..
Du ved, at der er konstant fart, dvs. a=0m/s^2
Dermed ved du også, at
Fres=0
F - Fluft = 0
F = Fluft
Du har tidligere bestemt Fluft, så det er bare at bruge den værdi og sætte ind i formlen:
A=F*delta(s)*cos(ø)

og isolere delta(s)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Glemte lige at sige, at jeg her går ud fra, at du i din beregning af Fluft anvendte den angivne hastighed. Gjorde du det? For ellers skal vi nok gøre noget andet.

Svar #4
12. april 2005 af Julie J (Slettet)

Ja, det gjorde jeg. Jeg fik oplyst en effekt P=18,7kW
og så brugte jeg formlen:
P = Fluft*v*cosø
til at finde Fluft.

Er det ikke godt nok?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Jo, det skulle være udmærket så :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Som det første indlæg er formuleret, lader det til at være tilfældet. Men ret mig, hvis jeg tager fejl. Vi har

delta x =
A/F_motor =
(7.8*10^6 J)/(673N) =
11589...m ~ 11.589...km

Et benzinforbrug på 11.6km/L virker sandsynligt.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2005 af JulieJense (Slettet)

#6: Jeps... det får jeg også.

Svar #8
12. april 2005 af Julie J (Slettet)

Me too... :)

Jeg sidder nu med en anden opgave, som jeg ikke kan finde ud af:
En klods med massen 0,18kg er spændt til en fjeder på et fladt bord. Fjederkonstanten er 280N/m og fjederen strækkes 1,5cm fra ligevægtsstilling og frigøres i denne yderstilling. Det er en harmonisk svingning og jeg skal bestemme accelerationen i yderpositionen. Hvordan gør jeg det?


Skriv et svar til: Bil på vandret vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.