Matematik

Mars og matematik 1.G

27. oktober 2010 af navn1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 På Mars bliver Marsbilen fjernstyret fra Jorden.

Hvilken hastighed må man kører med hvis man på Jorden skulle bremse ved udsigten af en afgrund 5 meter fremme?


Svar #1
27. oktober 2010 af navn1994 (Slettet)

 Vil lige sige at informationerne kan findes på nettet. f.eks. Rummet.dk


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Bræmselængde 5 m.

Der skal bruges flere oplysninger for at kunne besvare spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

De informationer må du selv finde


Svar #4
27. oktober 2010 af navn1994 (Slettet)

de henviser til rummet.dk 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

hastigheden V = strækning/reaktionstid      strækning = 5m

reaktionstiden = tid for signalet at komme fra Mars til jorden + tid til at reagere for forskerne + tid for signalet at komme tilbage til Mars.

til for signalet = (afstand Mars - Jord)/c     c = lysets hastighed = 3*108m/s

forskeres reaktionstid = 2sec. (gæt)

så er det bare at find afstanden og regne


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Netop i dag, den 27. august 2003, er Mars mindre end 56 millioner kilometer væk, og den er dermed tættere på vores planet, end den har været i mere end 60.000 år.
Den øjeblikkelige afstand er helt nøjagtigt 55.758.006 km
Med en lys- og radiohastighed på ca. 300.000 km/sek vil denne afstand svare til ca. 186 sek.og det vil sige, at der går 2 * 186 = 372 sek. eller 6 min. 12 sek. fra vognens kamera ser afgrunden til et bremsesignal når frem ("tilbage"?) til den. Dertil kommer så styrmændenes reaktionstid og selve bremsetiden.

Men 5 m på 372 sek svarer til 1,34 cm/sek eller 48,4 m/tim.

Var det det, du ville vide - ?


Skriv et svar til: Mars og matematik 1.G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.