Matematik

Bestem en ligning for parablen

27. oktober 2010 af dalli (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel går igennem punkterne (0,3), (-2,9) og (2,1). Bestem en ligning for parablen. På forhånd tak og en fortsat god aften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af peter lind

Parablen har ligningen y=a*x2+b*x+c. Sæt de givne punkter og du får 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af mathon

                         y = ax2 + bx + c

                         3 = a·02 + b·0 + c

                         9 = a·(-2)2 + b·(-2) + 3

                         1 = a·22 + b·2 + 3

heraf fremkommer et ligningssystem med to ligninger med to ubekendte i a og b
som du løser


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

første punkt giver   3 = a*02 +b*0 + c = c    så c = 3.  prøv selv med a og b


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme opgave, som den tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=909729 (blot med en tastefejl korrigeret), men fremgangsmåden er jo den samme, som det blev beskrevet i hjælpen til den anden tråd.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.