Matematik

Spørgsmål i matematik

28. oktober 2010 af Dietz1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har nogle spørgsmål som  jeg ikke rigtig kan finde svar på. håber nogle kan hjælpe mig :D

c) Hvad forstås ved den afledte funktion f´ (f mærke)?

e) Hvordan bestemmes x-værdien til et punkt, hvor en funktions tangent har en bestemt hældning?

f) Forklar reglerne for differentiation af en lineær funktion, en potens funktion, en konstant, samt konstantfaktorreglen?


g) Beskriv faserne i en funktionsanalyse – herunder definitionsmængde, nulpunkter, fortegnsvariation, monotoniforhold, ekstrema, vendetangenter og værdimængde. Du skal altså her forklare hvad monotoniforhold og ekstrema er. Forklare forskellen på et globalt eller lokalt maksimum/minimum: Forklare hvad kravet er til en voksende eller aftagende funktion osv. Husk, at forklare hvordan de enkelte faser løses. Du kan eventuelt inddrage opgaven fra den praktiske del


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

c) Den afledede f' af en funktion f er det samme som differentialkvotienten af f .

e) Man løser ligningen f'(x) = a , hvor a er den ønskede værdi for hældningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af mippe (Slettet)

f)

Reglene:

f(x)= ax+b → f'(x)=a

f(x)=xn → f'(x)= n*xn-1

f(x)= k → f'(x) = 0          (k=konstant)

En forklaring må du selv komme med.. ;)


Skriv et svar til: Spørgsmål i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.