Matematik

Vektor i planet??

01. november 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa <3

Kan nogen hjælpe mig med disse to sidste to spørgsmål som jeg mangler i min aflevering til i morgen ? :(

Opgaven lyder:

der er givet tre vektorer a = -3                 --------      b= 2
                                                  1                                        3

a) bestemme |a| og |a - b|
 

vektor c er givet ved c= a + t * b

b) løs ligningen a * c = 1

Med venlig hilsen

Amanda


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

Længden af en vektor med koordinaterne (a,b) er kvrod(a2+b2)

a·c = (a+tb) = a2 +t(a·b) = 1


Svar #2
01. november 2010 af Amandakjel (Slettet)

jeg har ikke helt forstået hvordan jeg skal løse opgave b)

Skal jeg ikke indsætte tal eller ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af peter lind

Jo. Du skal finde a2 og a·b og sætte det ind i formlen i #1


Svar #4
01. november 2010 af Amandakjel (Slettet)

men jeg forstår bare ikke helt hvordan jeg skal indsætte talene, kan du godt være sød at hjælpe mig med det ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af peter lind

Hvis du har 2 vektorer  a og b med koordinaterne (a1, a2) og (b1, b2) er a·b = a1*b1+a2*b2


Svar #6
01. november 2010 af Amandakjel (Slettet)

men hvordan skal jeg skrive tallene ind for a^2 og t ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2010 af peter lind

a2 = a·a.  t skal du finde så du skal ikke erstatte det med noget tal


Skriv et svar til: Vektor i planet??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.