Matematik

Differentíalregning

01. november 2010 af Dilan89 (Slettet)

Er der nogen, der vil hjælpe mig med hvordan man differentierer dette; kvadratroden af 1+x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af mathon

                         f(x) = √(1+x2)

                               u = 1+x2     u '(x) = 2x

                         f(x) = √(1+x2) = f(u) = √(u)                             som differentieres med hensyn til x

                         f '(u) = 1/(2√(u)) · u'(x) = 1/(2√(1+x2)) · (2x) = x/√(1+x2)

                 


Svar #3
01. november 2010 af Dilan89 (Slettet)

1/(2√(1+x2)) · (2x) = x/√(1+x2)

kan ikke lige rigtig se hvordan du er kommet frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en sammensat funktion:

f(x) = g(h(x)) , hvor h(x) = 1+x2 , og g(u) = √u = u1/2 . Så gælder ved brug af reglen for differentiation af en sammensat funktion, at

f'(x) = g'(h(x))·h'(x) = (1/2)·(1+x2)-1/2·(2x) = x·(1+x2)-1/2


Svar #5
01. november 2010 af Dilan89 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentíalregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.