Matematik

korrelationskoefficienten (r)

02. november 2010 af lihansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder med min matematikaflevering om lineære funktioner, og jeg håber I vil hjælpe mig med et spørgsmål. Jeg skal forklare betydningen af r, og jeg ved, at tallet er imellem -1 og 1. Men hvordan regner jeg r ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2010 af keg (Slettet)

når du laver en lineær regression på f.eks. et plot, hvor punkterne næsten ligger på en ret linje, får du også opgivet R2, og det betyder at regneprogrammet har fundet den optimale nærhed til alle punkter. Jo tættere R2 ligger på jo bedre er linjens placerring ift. punkterne


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Jeg går ud fra at du har om Lineær Regression. Korrelationskoefficienten udtrykker hvor god den liniære sammenhæng mellem punkterne er. Hvis punkterne ligger på en ret linje med en positiv hældning, så er r=1. Hvis r=0 er der ingen sammenhæng mellem punkterne. Hvis r=-1 ligger punkterne på en ret linje med en negativ hældning. Man plejer at kunne regne r ud ved fx hjælp af et program som Excel, hvor man grafisk kan "tegne" linjen. Jeg kender ingen andre metoder desværre, men håber det hjalp :)


Svar #3
02. november 2010 af lihansen (Slettet)

Okay, tak for hjælpen. Men jeg har stadig det problem, at jeg skal forklare, hvordan man finde r, derfor mangler jeg jo en formel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

du skal ikke udregne den . den står der når du anvender dit CAS (grafregner, TII,...) til at lave en regression.


Skriv et svar til: korrelationskoefficienten (r)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.