Fysik

El og Varme lære

02. november 2010 af mormordk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opagve omkring en radiator.. Den lyder således:

I et lille værelse er der en termostatstyret elektrisk radiator, der afgiver effekten P=800W når den er tændt. Termostaten sørger for at holde temperaturen i værelset på en konstant værdi.

Værelset afgiver varme til omgivelserne med en effekt P, der er proportional med temperatur¬forskellen mellem ude og inde,
Ptab=K⋅(T(inde)–T(ude) )
En vindstille nat er det så koldt udenfor, at radiatoren lige netop kan holde rumtemperaturen oppe på 20 °C
Bestem temperaturen udenfor den pågældende nat.
 

Jeg er med så langt at Ptab er 800W da radiatoren er på maximum og kun præcist kan varme rummet. Derudover er K=20 som er den konstante temperatur og T(inde) er 20, men hvordan laver jeg formlen om så den giver et svar med mening?

Jeg har et resultat der siger T(ude)=-20 grader men det giver ikke så meget mening..

Skriv hvis du kan se fejlen, og om der er nogen..

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af keg (Slettet)

Du er nødt til at kende K for at kunne regne udetemperaturen ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

Ptab = K*(Ti -Tu)   <=>   Ptab/K  =  Ti - Tu  <=>   Tu +Ptab/K = Ti   <=>  Tu  = Ti -Ptab/K  = (20 -800/20)ºC  = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af keg (Slettet)

Man er nødt til at kende K (watt/0C)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

den er sat til 20 i opgaven sammen med en meget mystisk forklaring. men man må arbejde med det man har.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af keg (Slettet)

#4,Ja det forekommer godt nok besynderligt:

"Derudover er K=20 som er den konstante temperatur" citat fra opgaveteksten

"som" henviser jo  til K=20 som er en temperatur.

 hvis K skal benævnes som 0C, så har effekt lige pludselig fået en ny benævnelse (0C)2

Den holder ikke i byretten ;)


Svar #6
02. november 2010 af mormordk (Slettet)

Altså måde jeg har sat det op på er opaggven som den er stillet, og det som jeg mener jeg ahr fundet ud af nemlig:

Jeg er med så langt at Ptab er 800W da radiatoren er på maximum og kun præcist kan varme rummet. Derudover er K=20 som er den konstante temperatur og T(inde) er 20, men hvordan laver jeg formlen om så den giver et svar med mening?

Jeg mener at K=20 da det står i den øverste del af opgave beskrivelsen, men det kan jo være at jeg tager fejl


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af keg (Slettet)

Er du sikker på  at opgaveteksten er korrekt formuleret ?

tillader mig at tvivle :)


Svar #8
02. november 2010 af mormordk (Slettet)

Nej det er sket før at min lære har lavet fejl i sine opgaver, så vil spørge ham om der ikke mangler lidt data..


Skriv et svar til: El og Varme lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.