Matematik

Spg. om rente

02. november 2010 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Renten ved bank a er 20% om året. Hvad er den gennemsnitlige månedlige rente?

Renten ved bank b er 1,7 % pr . år. Hvor meget øges din formue i procent over en 6-års periode (dvs. hvad er procentændringen over en 6- års periode)?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af Imprafir (Slettet)

a) Den årlige fremskrivningsfaktor er her: F(år) = 1+20/100=1+0,2=1,2

Den månedlige fremskrivningsfaktor: Dvs. et tal der ganget med sig selv giver den årlige fremskrivningsfaktor 1,2. For at gøre dette kan du tage den 12. rod af 1,2. 

12√1,2 = 1,007

Får at finde procentændringen siger du: 1,007-1=0,007 (Derefter ganger du dette med 100 for at få det i %. 0,007*100 = 0,7%


Svar #2
02. november 2010 af Bette02 (Slettet)

Så 0,7 er den gennemsnitlige rente?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Ja det skulle jeg mene. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Men (1,2)1/12 = 12√1,2 = 1,0153 , så den gennemsnitlige månedlige rente er 1,53% .


Svar #5
02. november 2010 af Bette02 (Slettet)

Forvirret :=)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Mærkeligt, min TI89´er viste noget andet. Jeg beklager fejtagelsen :)


Svar #7
02. november 2010 af Bette02 (Slettet)

Hvad så med bank b?  Forstår ikke hvad der hører til hvad..


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

I b) Beregnes den samlede relative kapital efter 6 år som 1,0176 = 1+p , hvor p er den procentuelle formuestigning over de 6 år. Find nu p.


Skriv et svar til: Spg. om rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.