Matematik

Trekant ABC

03. november 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er linjestykket BC = 4/3 AB og linjestykket AC er 2 AB.

1. Tegn en model af trekanten og bestem herefter vinkel A.

2. Bestem linjestykket AB, når hb = 4
 

Har lidt problemer med denne opgave da jeg ikke kan se hvordan jeg skal kunne tegne en model af trekanten id fra mine oplysninger samt hvordan man bestemmer linjestykket AB. Jeg går ud fra af hb betyder højden fra siden b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

Lav f.eks AB 3 cm lang, så bliver BC4 cm og AC 6 cm

En passer vil være en god hjælp når du tegner trekanten.

brug cosrelationen til at finde A


Svar #2
03. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Kan man til en vis grad selv bestemme længden af AB? Og hvorfor vil en passer være til stor hjælp? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vinkelberegning_10.doc

Svar #4
03. november 2010 af Imprafir (Slettet)

Tak for svarene,, har tegnet trekanten nu, men hvordan løser man opgave 2? hb i den trekant jeg har nu er 1,8. Men når man ændrer hb ændrer man jo længden på alle siderne, samt vinkel A, hvis den da må ændres? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

A ændres ikke, hvis du bare sørger for at forholdene mellem siderne passer med de opgivne betingelser. Alle trekanterne er ensvinklede fordi forholdene mellem siderne er fastlagt.

Start med at tegne AC på 6 cm

Sæt passerspidsen i A og tegn en bue med radius 3 cm

flyt passerspidsen til C og tegn en bue med radius 4

Der hvor buerne skærer hinanden ligger B


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

Indtegn hb og konstater at

|AB|*cosA=hb

|AB=hb/cosA


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2010 af mathon

Indtegn hb og konstater at

                         |AB|·sin(A) = hb

                         |AB| = 4 / sin(36,3º)


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.