Fysik

Gitterligningen: Hvad gøres der plet ordenen ikke er et helt tal?

04. november 2010 af Moot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, jeg har et enkelt men måske tricky spørgsmål.

Jeg har i en opgave hvori jeg skal finde hvilken orden pletterne reflekteret fra en sommerfugls vinge, der har en gitterkonstant på 1 mikrometer reflekterer.

Resultatet bliver at n = 0.488... Men det er der jo ikke nogen orden for, så hvad stiller jeg op med resultatet?

Tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af kieslich (Slettet)

den eneste orden må så være nulte orden n = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo tæt på n=0,5 . Måske der er smuttet en faktor 2 et sted i dine beregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

så må du antage at dine beregninger er forkerte hvis det er en lærebogopgave, skriv evt dine mellem regninger herinde som hjælp. 


Skriv et svar til: Gitterligningen: Hvad gøres der plet ordenen ikke er et helt tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.