Matematik

Hjælp - opgave i Maple

04. november 2010 af Lulle22 (Slettet)

Hej alle :)
Vi har fået en afleveringsopgave for, og uheligvis er jeg allerede gået i stå på den første opgave :s

Den skal laves i Maple, og det er desværre ikke et program jeg har arbejdet med før :(

Opgaven lyder "Giv den 1. ordens differentialligning for Tovn(t) som fås udfra ligning (1) under indsættelse af alle antagelser"

Ligning(1)        C*dTovn/dt(t) = Pel(t) - (Tovn(t) - Ta(t))/R - A * sigma * (Tovn(t)4 - Ta(t)4)

Man får så en del værdier for nogle af tingene opgivet fx. C = 30 J/K og R = 25 K/W

Jeg forstår dog ikke helt hvad det er jeg skal gøre?

Skal jeg indsætte alle værdier jeg har fået opgivet, og derefter dividere igennem med C sådan at dTovn/dt(t) står alene, eller er det nok at indsætte alle værdier, og opgaven er derefter løst?

Når nu jeg har enheder som J/K og K/W skal det så også indsættes??

På forhånd mange tak

M.v.h.

Lulle


Skriv et svar til: Hjælp - opgave i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.