Matematik

blækregning ! Hjælp skal afleveres på fredag!

07. november 2010 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

På Jensens grund skal anlægges et cirkelrund svømmebasin.

MEN: Vedtægterne for området siger, at bassinet højst må udgøre halvdelen af grundens areal.
•Hvor stor kan cirklens diameter blive?

- Grundens grundlinje er 10,5 og højden er 9,8 for at gøre grunden dobbelt så lille ved jeg jeg skal dividere grundlinjen med jo og højden med så det grundlinjen bliver 5,25 og højden bliver 4,9 men så ved jeg ikke hvordan jeg finder cirklens diameter så den passer til grunden.

Håber i kan hjælpe. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

"Dobbelt så lille" kaldes normalt "halvt så stor" på dansk.

Beregn grundens areal A, og bestem så diameteren d i en cirkel, hvis areal er det halve af grundens areal. Når du halverer grundens sidelinier, finder du et areal, der er 1/4 af grundens areal.

Cirklens areal        C = π·(d/2)2 = A/2


Svar #2
07. november 2010 af molve (Slettet)

Hvad er A og hvad er d


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg går ud fra at grunden eret  rektangel

Grundens areal er 10,5*9,8 m2

cirkelins areal er 10,5*9,8/2 m2                          bemærk at der kun deles med 2 i det ene af tallene.

areal 51,45 m2

cirkelens areal er π*r2=51,45

r2=51,45/π

r=4,05 m

diameteren = 2*R


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

A og d er forklaret i teksten i #1. Hvis du læser den, vil du se, at A står for den rektangulære grunds areal, og d er diameteren i cirklen.


Svar #5
07. november 2010 af molve (Slettet)

#3

Du siger: cirkelens areal er π*r2=51,45

r2=51,45/π

r=4,05 m

Vil det sige at diameter er ...
Forstår det ikke ;S


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

En cirkels diameter er det dobbelte af dens radius.


Svar #7
07. november 2010 af molve (Slettet)

Så er diameteren 8.09 ;P og det dividere man med 2 så diameteren er 4,05 og det er jo halvdelen af grundens areal ;D


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det giver ingen mening, det du skriver her. Diameteren er det dobbelte af cirklens radius. Mette har fundet cirklens radius for dig i #3 . Find nu cirklens diameter.


Svar #9
07. november 2010 af molve (Slettet)

Jamen så er diameteren jo 8.09?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, netop.


Svar #11
07. november 2010 af molve (Slettet)

Jamen altså jeg mener man skal jo lave diameteren om så den bliver ''halv så stor'' for det var jo det der stod i opgaven? eller har Mette lavet det for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skulle beregne diameteren, så cirklens areal er det halve af grundens areal. Det har du beregnet i #9 ved Mettes hjælp.


Svar #13
07. november 2010 af molve (Slettet)

hej


Svar #14
14. november 2010 af molve (Slettet)

#13

hej


Skriv et svar til: blækregning ! Hjælp skal afleveres på fredag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.