Fysik

Lodret kast

07. november 2010 af Sary (Slettet)

Hej ;)

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal beregne hvor højt en sten kommer op, inden den falder ned igen (lodret kast). Jeg kender begyndelseshastigheden, som er 12 m/s. Er der nogen, som ved, hvilken formel der vil være ideel til den her opgave?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udnyt, at der er konstant acceleration -g . Hastigheden i lodret retning er da

v(t) = v0 -gt

Bestem t0, hvor v(t0) = 0, og bestem den maksimale højde af

s(t0) = -(1/2)gt02 + v0t0


Svar #2
07. november 2010 af Sary (Slettet)

 Tak, men jeg kan stadig ikke helt forstå det.

Jeg har som sagt fået oplyst hastigheden, men t vil stadig være ubekendt, hvilket vil sige der er 2 ubekendte? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du finder jo tiden t0 af v(t0) = 0, dvs

v0 -gt0 = 0 , t0 = v0/g


Svar #4
07. november 2010 af Sary (Slettet)

 Okay, så forstod jeg det ;) mange tak


Skriv et svar til: Lodret kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.