Matematik

Løs umulig ligning!

07. november 2010 af xLHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! 

Jeg har fået en opgave hvor der står: 

"En lineær funktion: g(x)= ax+3 , hvor a er et tal.
Bestem tallet a."

Jeg forstår ikke hvordan dette kan lade sig gøre, da jeg ikke har nogle former for info omkring linjen, udover det ovenstående. 

Nogen der har en god ide til hvad jeg kan gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må vide noget mere. Prøv at skrive hele opgaven her.


Svar #2
07. november 2010 af xLHF (Slettet)

 Jeg ved ikke mere, mente nok at det ikke kunne lade sig gøre uden at punkt eller noget.

Jeg kan bare ikke se hvordan opgaven før har nogen relation til den her.

Opgave 2
Et funktion f er bestemt ved
f (x)= x3 −2x+c ,
hvor c er et tal. Det oplyses, at 2 er nulpunkt for f (x) .
a) Bestem tallet c.
En lineær funktion
g(x)= ax+3 ,
hvor a er et tal.
b) Bestem tallet a.

^ undskyld det står så mærkelig, det er kopieret fra en pdf-fil. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af bolani (Slettet)

a) hvis 2 er nulpunktet,  så gælder der vel at x = o i f(x)

dvs. 0 = (2*3) - (2*2) + c

- isoler c her.

b) der mangler virkelig lidt mere info.


Svar #4
07. november 2010 af xLHF (Slettet)

 præcis, så langt var jeg også nået :) 

nej, for der står jo intet om, om g(x) er en tangent, en parallel linje eller noget som helst! jeg dropper den bare, men tak fordi du gad kigge på den ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Hvis det er fra en pdf fil kunne du jo uploade den her, så vi kan se den?


Svar #6
07. november 2010 af xLHF (Slettet)

 Sådan! Hjælper det? 

Vedhæftet fil:aflevering 08-11-10.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 okay, det gælder jo for rigtig mange tal, så måske skal du bare angive for talmængde, dette gælder?


Svar #8
07. november 2010 af xLHF (Slettet)

Så du vil mene jeg skal skrive et interval eller?
Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad du mener. a kan vel være alle tal?  


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Nu findes der mange begreber, nemlig hele tal, positive tal, negative tal, reelle tal, rationelle tal, irrationelle tal etc. 

I må have lært om disse begreber? Ellers læs her: 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=901094


Svar #10
07. november 2010 af xLHF (Slettet)

 Aha, sådan havde jeg slet ikke tænkt på det.

Men selv efter at have frisket op på min viden om talbegreber, kan jeg stadig ikke se hvordan der er nogle af dem a ikke kan være? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 næh, det kan vel være alle tal så?


Svar #12
07. november 2010 af xLHF (Slettet)

 tja, jeg tror muligvis bare det er min lærer der har lavet ogjort et eller anden forkert.. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 ja, det kunne også være mit gæt :-( 

Jeg har i hvert fald ikke nogen anden god forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der må helt klart mangle en oplysning i Opg 2. Opgavesættet er jo et "hjemmestrikket" sæt og der er også en stavefejl i en af opgaverne. Meningen er vel, at der er en vis sammenhæng mellem delspørgsmålene i en opgave.


Skriv et svar til: Løs umulig ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.