Matematik

gennemsnit

07. november 2010 af RoskildeHandelskole (Slettet) - Niveau: 9. klasse

der skydes 20 skud med pistol mod en skive

ved de første 15 skud har Anna opnået 137 skiveporint

hvor mange skivepoint har hun opnået i gennemsnit pr. skud

hvordan regner man det ud ??

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af bolani (Slettet)

du udnytter:

137 / 15 = 9,13

dvs. hun har opnået 9,13 skrivepoint pr. skud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af Maskinen (Slettet)

Hej Folkeskoleelev,
du skal ikke lade dig narre af #1, hvilket er forkert. Selve opgaven, er jo ikke designet, at man skulle kunne løse den så simpelt, som han angiver, men noget af opgaven er vel korrekt. Personen mangler, at gange gennemsnitstallet med de resterende skud fra pistolen. 

Du får nu følgende:

Antal skud / point = 137 / 15 = 9,13333 point

Hernæst ganges det fremkomne resultat med de resterede skud:

Restende skud * gennemsnitpoint = 5*9.13333 = 45.6666

Hernst siger du

45.6666+(15*9,13333)/20 = 52.5166

Som er det gennemsnitlige antal point pr. skud (20 skud)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #2 er da baseret på en meget tvivlsom aritmetik. Hvis man i 15 skud har opnået et vist gennemsnit (9,1333) pr skud og så tillægger hvert adde resterende 5 skud dette gennemsnit, ender man da med det samme gennemsnit i 20 skud.

(5·9,133333 + 15·9,133333)/20 = (5+15)·9,133333/20 = 9,133333


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2010 af 2007xMVK (Slettet)

 der skydes 20 skud med pistol mod en skive

ved de første 15 skud har Anna opnået 137 skiveporint

hvor mange skivepoint har hun opnået i gennemsnit pr. skud

hvordan regner man det ud ??

tak for hjælpen

der står da, at "hvor mange skivepoint HAR hun opnået i gennemsnit pr. skud"??????? så må det jo være i de 15 skud hun allerede har skudt og ikke de skud hun mangler at skyde? der står jo i datid... hun har jo skudt dem, og hun kan ikke have skudt 20 skud FØR hun har skudt 15?

jeg synes at #1 og #3 får de rigtige resultater, men på en måde hælder jeg mest til #1, sorry Andersen11... det er bare det mest enkle at skrive som i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du behøver ikke gentage hele opgaveteksten i dit indlæg. Jeg sagde heller ikke, at #1 var forkert, jeg ville bare have på plads, at indlægget i #3 var noget vrøvl.


Skriv et svar til: gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.