Matematik

distancen ml. centrum og plan

07. november 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har

plan: 1/7(x-5) + 1/5(y+4) = 0     omskrives til:       1/7x + 1/5y + 3/35 = 0

kuglen har centrum i (0,0,0) og radius r = 5

distance formlen: ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/3d.html

hvad gør jeg..???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af mathon

    planen
                     α:  5x + 7y + 0z + 3 = 0

     dist(α,C(0,0,0)) = |5·0 + 7·0+ 0·0 + 3|/√(52+72+02)  = 3/√(74)


Svar #2
07. november 2010 af Yow! (Slettet)

ej... hvordan har du omskrevet planen alfa???


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af mathon

          multiplicer med 35 på begge sider


Svar #4
07. november 2010 af Yow! (Slettet)

ok...

er det her så rigtigt:

plan:             1/3x + 1/4y - 1 = 0
bliver til         2x + 3/2y + 0z - 6 = 0

dist(plan,C(0,0,0) = |2·0 + 3/2·0+ 0·0 - 6|/√(2^2 + (3/2)^2 + 0^2) = 12/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke ganget planens ligning korrekt med 6:    6·(1/4) = 3/2 .


Svar #6
07. november 2010 af Yow! (Slettet)

ja... det var en tastefejl... nu er det rettet... :)


Svar #7
07. november 2010 af Yow! (Slettet)

ahhh.. jeg forstår det ikke.. distancen i #4 skal meget gerne give 5, idet kuglens radius er 5..... jeg skal nemlig redegør for at distancen er lig radius...


Skriv et svar til: distancen ml. centrum og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.