Matematik

er svaret rigtigt ved forkortelse af brøk se udregningen

07. november 2010 af natasjah (Slettet)

Hej

jeg ved ikke om man kan forkorte brøken som jeg har gjort det ? kan man bare lave ^3 blive i tælleren.

5x-2 /25x^3 - 4x

= 5x *4x / 25x^3 * 2

= 20x / 50^3

= 10 / 25x^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er i gen et tilfælde med manglende parenteser. Vi formoder, at brøken ser således ud:

(5x -2) / (25x3 -4x)

Man kan ikke reducere, som du har gjort det.

I nævneren kan man sætte x udenfor og benytte en af kvadratsætningerne (a+b)(a-b) = a2 -b2 :

(5x -2) / (25x3 -4x) = (5x -2) / (x·(25x2 -4)) = (5x -2) / (x·(5x +2)·(5x -2)) = 1 / (x·(5x +2)) , x ≠ 2/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøkregning_6.doc

Skriv et svar til: er svaret rigtigt ved forkortelse af brøk se udregningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.