Matematik

Areal af trekant

07. november 2010 af z92 (Slettet)

Jeg er kommet et stykke i en opgave, men jeg er i tvivl om hvad jeg gør, da jeg har to linjestykker hvor jeg mangler information :-/

Her er et billede af opgaven. Det under den lyserøde streg er det jeg selv har regnet.

http://img832.imageshack.us/img832/6084/lpa.png

Jeg er meget i tvivl om hvad jeg kan gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af NejTilSvampe

prøv herons formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:vektor-regning_19.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er uheldigt at bruge de samme store bogstaver for siderne, som også bruges for punkterne. Brug de små betegnelser a, b, c. Du har altså (med en fejl rettet):

c = 5, a = √(z2 + 40) , b = √(z2 + 45) .

Men det er simplere at benytte, at arealet af det af vektorerne udspændte parallelogram er |AB×AC| . Trekantens areal er da

T = (1/2)·|AB×AC| .

Her finder man AB×AC = (4z , 3z , 30) , så

T = (1/2)·√((4z)2 + (3z)2 + 302) = (1/2)·√(25z2 + 900) , så ligningen T = 25 fører til

25z2 = 1600 ,  z = ±8 .


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.