Matematik

Løsning til ligningsystem

08. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem løsningen til ligningssystemet.

4x + 5y =13
x-y = 1

Er der nogle som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af mathon

y = x-1

og dermed
                           4x + 5·(x-1) =13

                           4x + 5x - 5 = 13

                           9x = 18

                           x = 2                               som indsat i y = x-1 giver

                           y = 2 - 1 = 1

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af Walsh (Slettet)

 find samme koefficienter til dem begge og gang y med det samme som du brugte som koefficient 4 ville være en god ide i det her tilfælde. ellers løs den som en normal 1 gradsligning så finder du Y ved hjælp af den her metode.For at finde X skal du bare sætte det Y du har fundet ind i en af ligningerne og vupti så har du facit. 

resultat skrives som (x,y)

har lidt travlt så det blev en halv/hel-kluntet forklaring. 

Mvh Juvat


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af Walsh (Slettet)

 mathon var lidt hurtig her haha og jeg lidt for langsom 


Svar #4
08. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Mange tak for hjælpen begge to.


Skriv et svar til: Løsning til ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.