Matematik

Hurtig hjælp søges til ligning!

08. november 2010 af amandana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er til en aflevering, og jeg kan virkelig ikke forstå den.

Om tallene a og b oplyses, at

7a-2b = 2

5a+4b  15

find a/b.

det står under hinanden som en brøk, men kunne ikke lige finde ud af at få det til at stå ordentligt :-) håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 du skal bare gange over kors:

15 * ( 7a - 2b) = 2 * ( 5a + 4b)

105a - 30b = 10a + 8b

95a = 38b

a/b = 38/95


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

7a-2b = 2  ⇒ 14a-4b=4

5a+4b=15

19a=19

a=1

5*1+4b=15

4b=10

b=5/2

a/b= 1/(5/2) =2/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

a/b = 38/95   kan forkortes med 19 til 2/5


Svar #4
08. november 2010 af amandana (Slettet)

Tusind tak til jer begge!


Skriv et svar til: Hurtig hjælp søges til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.