Matematik

Ligning med tekst

08. november 2010 af amandana (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med dette:

Et håndboldhold tabte på to sæsoner 9 kampe. I de 36 spillede kampe lykkedes det at få 48 points. Hvor mange kampe vandt holdet på de to sæsoner, når man får 2 points pr. vundet kamp og 1 point pr. uafgjort kamp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omskriv oplysningerne til ligninger:

9 + U + V = 36

1·U + 2·V = 48

Løs de to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Der er 36 kampe i alt

9 kampe er tabt

x kampe er vundet med 2 points pr kamp

resten af kampene (36 - 9 - x) er uafgjorte med 1 point pr kamp.

Opstil så en ligning, der hedder således:

2*x + 1*(36 - 9 - x) = 48

2x - x + 27 = 48

x = 21


Skriv et svar til: Ligning med tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.