Matematik

brøk ligninger gange over kors

08. november 2010 af acrsander (Slettet) - Niveau: C-niveau

har glemt hvordan man ganger over kors

3x+4/x-1=8x-2/x+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af PeterValberg




gang parenteserne ud og reducér

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2010 af Nanmal (Slettet)

Nogen der kan regne denne igennem for mig??? Fatter bare ikke hvordan jeg skal nå frem til resultatet 5 ; 1/2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af mathon

                                        3x2 + 9x + 4x + 12 = 8x2 - 8x - 2x + 2

                                        3x2 + 13x + 12 = 8x2 - 10x + 2

                                        5x2 + (-23)x  + (-10) = 0

                         
                                         d = (-23)2 - 4·5·(-10) = 729 = 272

                                         √(d) = (272)½ = 27

                                         x = (-(-23) ± 27)/(2·5) 

                                         x = (23±27)/10

                                         x = 5  v  x = -(2/5)


Skriv et svar til: brøk ligninger gange over kors

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.