Matematik

En differentiabel funktion f opfylder følgende..

09. november 2010 af Martinus93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En differentiabel funktion f opylder følgende:

f(-2)=-3

f(3)=5

Nulpunkter og fortegn for f'(x) er angivet på tallinjen:

x                -2                3      

________________________

f'(x)    -       0       +        0        -

a) 

Angiv monotoniforhold og lokale ekstrema for f.

Skitsér grafen for f.

(der er mange muligheder for, hvordan en sådan graf kan se ud. Der ønskes blot tegnet én mulig graf.)

Jeg er helt på lars tyndskidsmarke.

Jeg kan sagtens udregne monotoniforhold og differentiere, men ikke på denne måde??

Martin - [email protected]


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

f'<0 er grafen monotomt aftagende

f'>0 er grafen monotomt voksende

f'=0 er grafen vandret og der kan være max eller min

indsæt de nævnte punkter i et koordinatsystem

Start ude til venstre, f' <0 så du skal tegne nedad mod højre til du remmer det første punkt.

derefter er f'>0, sp nu skal du tegne opad til det næste punkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede (hurtige) skitse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:mulig-graf.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af peter lind

Funktionen er voksende for f'(x) > 0, aftagende for f'(x) < 0. I det aktuelle tilfælde er der maksimum eller minimum for f'(x) = 0.

Afmærk i et koordinatsystem de givne funktionsværdier for x = -3 og x=3, hvilket er de samme punkter hvor der er ekstrema Derefter tegner du en glat kurve, der får gennem disse punkter og har de foreskrevne maksima og minima


Skriv et svar til: En differentiabel funktion f opfylder følgende..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.