Matematik

løsning

09. november 2010 af Skønnetøs (Slettet)

hjælp til denne

En tank er 1/6 fyldt med benzin. Hvis man hælder yderligere 2 L i tanken, er den ¼ fuld. Hvor meget rummer tanken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af PeterValberg

 tanken er helt fuld, når der er x liter i den.
Derved kan følgende ligning opstilles:

1/6x + 2 = 1/4x
1/6x - 1/4x = -2
2/12x - 3/12x = -2
-1/12x = -2
x = -2/(-1/12)
x = (-2·12)/(-1)
x = 24

tanken kan altså indeholde 24 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

1/6x + 2 = 1/4x      hvor x er tankens rumfang

ganger alle led med fællesnævneren som her er 12

12/6 x+24=12/4 x      forkorter brøkerne

2x+24=3x

x=24

tanken kan rumme 24 l


Svar #3
09. november 2010 af Skønnetøs (Slettet)

tak ! :)


Skriv et svar til: løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.