Matematik

en lille matematisk udfordring

09. november 2010 af Kristina0 (Slettet)

vis at formlerne kan omskrives så de bliver ens

- ºF=1,8 * celsius +32

ºC=5/9 *(ºF-32)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket for omregning af celciustemperatur C til Fahrenheit F er

F = 1,8·C + 32 = (9/5)·C + 32

Isoler C

C = (5/9)·(F -32)


Svar #2
09. november 2010 af Kristina0 (Slettet)

kan du ikke forklare hvad det er du har gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af Xesis (Slettet)

ºC=5/9 *(ºF-32)

Gang 5/9 over på den anden side

ºC*9/5= (ºF-32)

Regn 9/5 ud

ºC*1,8 = ºF-32

Træk -32 over på den anden side

ºC*1,8 + 32 = ºF

Det er det samme som du skrev i den første formel

ºF=1,8 * celsius +32


Skriv et svar til: en lille matematisk udfordring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.