Kemi

aflevering skal aflevers imorgen hjælp

10. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej til den søde person der loige hurtigt vil se denne opgave igennem vil være meget taknemmelig den skal aflevers i morgen og kan  ikke afgøre om den er rigtig eller forkert ......

Beregn pH i 0,1 M CH3COO- og begrund svaret.


Da eddikesyre er en svag syre bruges formlen: K_s=([ H3 O^+ ]^2)/(cs-[? H3 O^+])
Da jeg jo kender syrens formelle stofmængdekoncentration cs = 0,1 M og dens styrkekonstant ks = 1,74·10-5M, er [H30+] den eneste ubekendte i denne ovenstående ligning.
1,74·10^(-5) M=([? H3 O^+ ]^2)/(0,1 M-[ H?3 O^+])
Solve (1,74·10^(-5) M=x^2/(0,1 M-x),x)x=0,00131
[H_3 O^+ ]=0,00131
Herefter kan pH beregnes ved brug af pH-definitionen: pH=-log[H3 O^+ ]
pH=-log(0,00131)
pH=2,88273
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2010 af Pid (Slettet)

Du har lavet opgaven forkert, da det ikke er eddikesyre du har der, men derimod dens korresponderende base "acetat"

pH kan udregnes på følgende måde:

Eddikesyres pKa = 4.75

pOH = 14-4.75 = 9.25

pH = 14-0.5*(9.25-log(0.1)) = ca. 8.875


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2010 af mathon

Eddikesyres pKa = 4.75

pKb = 14-4.75 = 9.25

pOH = (1/2)·(pKb - log(cb))

pOH = (1/2)·(9,25 - log(0,1)) = 5,125

pH = 14 - 5,125 = 8,875


Svar #3
11. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

tusind TAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

hvor er i bare sååååååååååååååååååååååååååå søde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: aflevering skal aflevers imorgen hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.