Matematik

matematik Hjææææææææææælp haster

11. november 2010 af doha (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er to vektorer givet ved:

a=(t+1) og b = (3)
      2t              4

Hvor t er et tal.
Bestem t, så vektorerne a og b er ortogonale, og bestem t, så vektorerne a og b er parallelle.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

To vektorer a og b er ortogonale, hvis deres skalarprodukt er 0, altså hvis ab = 0 .

Tilsvarende er to vektorer a og b i planen parallelle, hvis skalarproduktet âb = 0 , hvor â er tværvektoren til vektor a .


Svar #2
11. november 2010 af doha (Slettet)

taaak :d


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. november 2010 af PeterValberg

 man kan også benytte determinanten til undersøgelse af, om vektorerne er parallelle:

givet vektorerne og 

så er hvis

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik Hjææææææææææælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.