Matematik

Ligninger (7-klasse niveau)

11. november 2010 af Marianne271 (Slettet)

Plzz vil ikke ikke hjælpe med at løse disse ligning opgaver+

Skriv hvordan i har gjordt ( er lidt dårlig til ligninger)

opg 1 : hvad er der gået galt i disse omformninger? Find ligningens rigtige løsning.

a :

5x + 3 = 10x - 7

3 = 5x - 7

10 = 5x

5 = x

Den rigtige løsning er: ____________________

b:

0,5x + 4 = 4x -3

4 = 3,5x -3

7 = 3,5x

1 = x

Den rigtige løsning er: ____________________

plzz hjælp og forklar hvordan i har gjordt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

a :

5x + 3 = 10x - 7                 trækker 5x fra på begge sider

3 = 5x - 7                   ok    lægger 7 til på begge sider

10 = 5x                      ok    deler med 5 på begge sider

5 = x                          galt    10/5=5x/5   giver    2=x

2 ud af 3 ting rigtigt er da ikke helt tosset

det er samme fejl du laver i den sidste

7=3,5x                      del med tallet foran x

Jeg tror godt du kan selv, prøv lige


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af peter lind

Det er er kun i den sidste ligning at du får noget galt.

i a) skal du dividere ligningen med 5, i b) med 3,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Du skriver

a :

5x + 3 = 10x - 7 

3 = 5x - 7 (rigtigt)

10 = 5x (rigtigt)

5 = x (Forkert! x = 2, fordi du skal dele 10 med 5)

Du skriver:

0,5x + 4 = 4x -3

4 = 3,5x -3 (rigtigt)

7 = 3,5x (rigtigt)

1 = x (Forkert! X = 2 fordi du skal dele 7 med 3,5)


Skriv et svar til: Ligninger (7-klasse niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.