Matematik

MATEMATIK TIL IMORGEN :(

11. november 2010 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

eR DER IKKE NOGEN DER VIL HJÆLPE MIG MED DENNE OPGAVE? JEG FATTER DEN IKKE :(

 Opgave 2.002

I en trekant ABC, gælder |BC|= 2|AB| og |AC|=5/2|AB|
Bestem cos C
Bestem arealet af trekanten ABC udtrykt ved c


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Brug cosrelation

|AB|2=|BC|2+|AC|2-2|BC|*|AC|*cosC

|AB|2=(2|AB|)2+(5/2|AB|)2-2(2|AB|)*(5/2|AB|)cosC            divider med |AB|2 i alle led, så burde du kunne løse ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vi omsætter de givne oplysninger til den sædvanlige notation med de små bogstaver for sidelængderne i trekanten, har vi

a = 2c og b = (5/2)c . Dette kan nu indsættes i en af cosinusrelationerne :

cos(C) = (a2 + b2 -c2)/(2ab) = ((2c)2 + ((5/2)c)2 -c2)/(2·2c·(5/2)c)

            


Svar #3
11. november 2010 af nuursa (Slettet)

 men skal "c" ikke kun tilføjes til alle talene når man skal finde arealet? 


Skriv et svar til: MATEMATIK TIL IMORGEN :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.