Matematik

Variabelsammenhænge og funktioner

11. november 2010 af sanee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil godt have hjælp med følg opg.

(/ står for en brøkstreg)

h=√3/2 a,          O=3a,         T=√3/4 a^2

a) Bestem a udtrykt ved h, Bestem a udtrykt ved O, og bestem a udtrykt ved T

jeg har selv prøvet, men mislykkedes.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

du skal "bare" omskrive de enkelte ligninger (jeg antager, at det er tre forskellige (dek)opgaver.

fx:

O = 3a  ⇔   a = O/3

på lignende vis omskrives de øvrige ligninger

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Du er interesseret i at isolere a.

Find ud af hvor meget der står under hvert kvadratrods tegn, brug gerne √(3/2)*a=h osv, Under antagelse af at fornævnte er det der skal stå, isolerer du a ved at dele med √(3/2). h/√(3/2)=a

Prøv selv med O=3a.. Dette burde være ret meget lige til.


Svar #3
11. november 2010 af sanee (Slettet)

Når jeg skal 'bestemme a udtrykt ved T' hvordan skal jeg så skrive den op sådan punkt for punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

a udtrykt ved T.

T=√(3/4) * a^2.  Del så med √(3/4) og tag endeligt kvadratroden på begge sider af lighedstegnet.


Svar #5
11. november 2010 af sanee (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.