Matematik

integration

11. november 2010 af oreos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

hvordan regner man dette integral ud:

Beregn integralet
1
∫ 1/  x +1 dx
0

når jeg indtaster det på min lommeregner viser den bare et uendelighedstegn

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af PeterValberg

er det:

 

eller


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. november 2010 af oreos (Slettet)

hovsa :)

det er den første


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af Teazy (Slettet)

Man integrerer på følgende måde:

Find stamfunktionen F (

int(1/x)=ln(x) og int(1)=x (husk integration er det modsatte af differentiation)

Herefter udregner du: F(b)-F(a) hvor b = 1 og a = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af PeterValberg

det skulle gerne give ln(2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af Teazy (Slettet)

ups det var den første sorry, den giver heller ik så meget mening og løse den anden..

int(1/x+1)=ln(x+1) og stadig med samme grænser.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2010 af mathon

                          01 1/(x+1)dx = [ln(x+1)]01 = ln(1+1) - ln(0+1) = ln(2) - ln(1) = ln(2) - 0 = ln(2)


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.