Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hurtig hjælp til finansiering

12. november 2010 af 615243 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle!

Jeg ville høre, om nogen kunne hjælpe mig med hvad jeg skal kommentere på ved vedhæftet graf. Op ad y-aksen har jeg egenkapitalens markedsværdi og den økonomiske forpligtelse svarende til gældens markedsværdi om fire år. Disse er begge som funktion af markedsværdien af selskabets aktiver om fire år, som ligger hen ad x-aksen.

Håber virkelig nogen kan hjælpe, da den skal afleveres om et par timer!

Vedhæftet fil: Graf.docx

Brugbart svar (4)

Svar #1
12. november 2010 af emul0c

Umiddelbart vil jeg sige du har en lille fejl.
Når markedsværdien er 50 mio. zu, så kan fremmedkapital jo ikke være 80, da du så vil have en negativ værdi på -30? Så længe markedsværdien er under 80, så ejes alt af obligationsejerne, det vil sige at værdien af "gælden" er det markedsværdien er.
F.eks. hvis markedsværdien er på 60 mio., så er gælden også på 60. Er markedsværdien på 80 er gælden på 80. Er markedsværdien på 100 er gælden 80, osv.. Hvis du ved hvad jeg mener?

Måden jeg ville stille det op på er:

Markedsværdi:                     0    20    40    60    80    100    120    140   ...   500
Egenkapital:                         0      0      0      0       0       20     40       60    ...   420
Fremmedkapital (gæld):     0    20    40    60    80     80       80      80    ...     80


Brugbart svar (4)

Svar #2
12. november 2010 af emul0c

Til kommentar ville jeg måske sige noget med, at gælden består af obligationer som har en pålydende værdi på 80 mio. zu - uanset hvor meget markedsværdien er værd om 4 år, så vil gælden aldrig overstige de 80 som er den pålydende værdi. Derimod har obligationsejerne pant i aktiverne - det vil sige hvis ZUPharma er ude af stand til at betale de 80 mio. tilbage på tidspunkt 4, så bortfalder alle de resterende aktiver til obligationsholderne. Det vil sige hvis ZUPharma kun er 60 værd i år 4, så kan obligationsejerne ikke få deres lovede 80 mio. og der overtager derfor aktiverne på 60 istedet.


Svar #3
12. november 2010 af 615243 (Slettet)

Tusind tak! Det giver jo mening, da de jo ikke har mulighed for at betale obligationsejerne tilbage, hvis ikke de har pengene! Nu forstår jeg det endelig.. :)

Udover det ville jeg spørge om der er nogen sammenhæng mellem at jeg har fundet markedsværdien af egenkapitalen for ZUPharma til at være 192,511 mio. og i opgaven får oplyst at aktierne i ZUPharma A/S i dag handles til 192,2538? Nu hvor tallene er så tæt på hinanden? Eller er det bare tilfældigt?


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. november 2010 af emul0c

Umiddelbart kunne det godt bare være tilfældigt, da der jo også står at man skal antage at kursen er 192,2538 (afrundet)..

Hvilken metode har du brugt til at finde markedsværdien af egenkapitalen?
 


Svar #5
12. november 2010 af 615243 (Slettet)

Årh okay, kunne jo have været at man havde et eller andet smart at skrive dertil ;)

250=1,07*C+44,0127 ↔ C=(250-44,0127)/1,07 = 192,511 mio.zu.


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. november 2010 af emul0c

Ok det lyder sikkert meget rigtigt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2013 af Thomas_larsen (Slettet)

Ellers kan jeg godt anbefale www.studyspot.dk's online kursus i finansiering. De giver et rigtig godt overblik over de udregninger :-) - Samtidig er det dejligt billigt!


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til finansiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.