Matematik
At bestemme c
17. april 2005 af
microfiber (Slettet)
En funktion g er givet ved:
g(x)=2x^3+3x^2-cx
Grafen hat kun en vandret tangent, bestem tallet c.
Hjælp tak!
Er der noget specielt ved kun at have en vandret tangent?
g(x)=2x^3+3x^2-cx
Grafen hat kun en vandret tangent, bestem tallet c.
Hjælp tak!
Er der noget specielt ved kun at have en vandret tangent?
Svar #1
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Ja, for hvor mange nulpunkter skal den afledede funktion g' da have?
//Singularity
//Singularity
Svar #3
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Den afledede funktion
g'(x) = 6x^2 + 6x - c
udgør jo en familie af funktioner (en funktion for hver værdi af c). Kun én af disse funktioner har præcis ét nulpunkt.
//Singularity
g'(x) = 6x^2 + 6x - c
udgør jo en familie af funktioner (en funktion for hver værdi af c). Kun én af disse funktioner har præcis ét nulpunkt.
//Singularity
Svar #5
17. april 2005 af rizza (Slettet)
#4 Det er en andengradsligning, så du ved at for at den skal have netop et nulpunkt, skal d være lig 0:
d=b^2-4ac
d=b^2-4ac
Skriv et svar til: At bestemme c
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
