Matematik

Bestem integralet

13. november 2010 af PeterKrzJ (Slettet)

Kan ikke lige huske hvordan, man lavede sådan en her.

Bestem det bestemte integral fra 0 til 1 af denne funktion:

(2x+3)/(x^2+3x+7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Sæt u = x2 + 3x +7

du/dx = 2x +3  ⇒ dx = du / (2x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

Husk at ændre grænserne !


Svar #3
13. november 2010 af PeterKrzJ (Slettet)

De nye grænser bliver så 7 og 11?

Men hvordan kommer jeg videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:bestem_integralet.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

#4

Løsninger er ikke hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af PeterValberg

 joh, det er det i princippet, for på denne måde fik spørgeren set fra ende til anden, hvordan man klarer et sådant integrale med substitution, - så skulle han jo gerne have en chance for at klare detselv næste gang.
Kan han det, så er missionen lykkedes.

Men jeg er da enig med dig overordnet set, - det hænder da, at der spørges til løsninger på flere opgaver eller i visse tilfælde et helt opgavesæt og i den forbindelse vil jeg da selvfølgelig ikke regne dem alle sammen for spørgeren, det siger sig selv.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2010 af pensionist (Slettet)

@#7

Jeg kan godt forstå dine argumenter - men det er vel bedre at spørgeren får vejledning til selv at finde løsningen.

Det man selv finder ud af husker man bedre end det der bliver demonstreret

I dette tilfælde var spørgeren godt på vej til selv at udtænke løsningen.

Lad os slutte her, det er jo ikke et chatsite.


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.