Matematik

Areal af grundflade

13. november 2010 af Thzt (Slettet)

 Hej. Nogen der kunne hjælpe mig med en formel til beregning af prismes grundflade?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter den formel, der svarer til formen af prismets grundflade, f.eks. trekant, kvadrat, sekskant.


Svar #2
13. november 2010 af Thzt (Slettet)

 Er der ikke et mere detaljeret svar?

- Min er hverken eller.


Svar #3
13. november 2010 af Thzt (Slettet)

 Det haster tak :-S


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af HJKjaer1994 (Slettet)

Hvilken form har prismets grundflade?

fx. i en cylinder er gundfladen rundt og så skal grundfladen beregnes som en cirkel.


Svar #5
14. november 2010 af Thzt (Slettet)

 Det er en ottekantet prisme
Så grundfladen er ottekantet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så beregn arealet af den regulære 8-kant. Hvis R er radius i den omskrevne cirkel, og a er sidelængden i 8-kanten, gælder der, at 8-kantens areal er

A = (2√2)·R2 = 2(1+√2)·a2 .

Dette indses ved at betragte hver af de 8 ligebenede trekanter med toppunkt i den omskrevne cirkels centrum, der udgør 8-kanten. Højden i en af disse trekanter er

h = R·cos(π/8) ,

medens grundlinien er

a = 2·R·sin(π/8) , så arealet af 8-kanten er

A = 8·(1/2)·h·a = 8·R2·cos(π/8)·sin(π/8) = 4R2·sin(π/4) = 4·(√2)/2·R2 = (2√2)R2


Skriv et svar til: Areal af grundflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.