Matematik

Koordinatsæt til tangent parallel med l

17. april 2005 af Foss (Slettet)
Hej..

Jeg ved at:
l: y=-x+2
p: Y=-x^2+6x-4

Nu skal jeg finde koordinatsættet til den tangent på p som er parallel med l.
Jeg ved at a skal være -1 da de skal være parallelle, men hvordan bestemmer jeg skæringen med y-aksen?

y=-x+b ..

Lidt hjælp ville ikke være tosset :)

Mvh
Foss

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2005 af rizza (Slettet)

så skal fu finde et sted på parablen der har differentialkvotienten -1.

p:-x^2+6x-4
p'(x)=2x+6

2x+6=-1 <=> x=2,5

Svar #2
17. april 2005 af Foss (Slettet)

ok men du har differentieret den forkert..
den bliver p'(x)=-2x+6
-2x+6=-1 <=> x=3,5

Er det så der hvor den skær?!

Svar #3
17. april 2005 af Foss (Slettet)

Det er sq da heller ikke sådan man gør det..
p'(-1)=-2*(-1)+6 = 8
Men det passer ikke med 8..

Svar #4
17. april 2005 af Foss (Slettet)

Ingen?? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Ja.

#3: Du skal sandelig ikke indsætte -1. Du har netop i #2 fundet ud af, at x0 = 7/2 er x-koordinaten til røringspunktet.

Hvis du skal finde en ligning for den tangent til parablen, som er parallel med linien l, så brug tangentligningen

y = p(x0) + p'(x0)(x-x0)

med x0 = 7/2 og husk nu, at p'(x0) = p'(7/2) = -1.

//Singularity

Svar #6
17. april 2005 af Foss (Slettet)

ah! Mange tak :)
Det hjalp.. Tak

Skriv et svar til: Koordinatsæt til tangent parallel med l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.