Matematik

Rødder og potenser

15. november 2010 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig igang med disse opgaver?

OBS: Opgaven lyder: " Reducér følgende udtryk til eksakte værdier (altså ikke decimal brøker)" 

a= 4√8/√2

c= √8√18

k= (2√6-3√24)Λ2

Det er bare så jeg kan komme igang med resten af opgaverne. Har mere brug for en forklaring end et svar, selvom et svar hjælper på forståelsen. 

MVH 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at √8 = 2√2 .

c) Benyt også, at √18 = √(2·9) = √(2·32) = 3√2

k) Brug kvadratsætningen for kvadratet på en toleddet størrelse, og benyt, at √24 = √(4·6) = 2√6 .


Skriv et svar til: Rødder og potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.