Matematik

vinklen mellem to linier

15. november 2010 af matthacker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ville bare lige hører om jeg har gjort det her rigtig :)

Beregn den spidse vinkel u mellem linierne
l:2x+3y−6=0 og m:−6x+2y+8=0

l:3y=−2x+6

y=−2/3 x+2

tanv=−2/3 →v=tan^(−1)(−2/3)= −33,7°

m:2y=+6x−8

y=3x−4

tan^(−1)(3)=71,6°

u=vm−vl=71,6−(−33,7)=105,3°

hilsen Alex
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen skulle ifølge opgaven være spids. Derfor er u = 105,3º ikke det færdige svar.


Svar #2
15. november 2010 af matthacker (Slettet)

 hvad skal jeg så gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af mathon

tegn to vilkårlige, rette men ikke ortogonale linjer;

når der tales om vinklen mellem dem
                                                                        er der to muligheder.

                                                                        Hvad er disse to vinklers sum?

....................

når der tales om vinklen mellem to rette linjer
menes ofte underforstået - uden nærmere uddybning - den
spidse vinkel mellem dem


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2010 af mathon

ellers bestemmes den spidse vinkel direkte

                 vspids = tan-1(|a1-a2| / |1+a1·a2|)


Skriv et svar til: vinklen mellem to linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.