Matematik

2. ordens differentialligninger

15. november 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er I gang med at at påvise at de påståede løsninger til y'' = ay virkelig er løsninger.

påståede løsninger til y'' = -k^2y : sin(kx) og cos(kx)

Hvad gør jeg galt i disse differentioner?

y=sin(kx) --> y'=cos(kx) --> y''=-sin(kx)       - for dette kan da ikke blive y''=-k^2*y

y=cos(kx) --> y' =-sin(kx) --> y''= -cos(kx)           - samme problem!

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis y = sin(kx), fås y' = k·cos(kx) og y'' = -k2·sin(kx) . Tilsvarende for de afledede af y = cos(kx) .


Svar #2
15. november 2010 af sasc (Slettet)

Tak - tænkte nok det var noget i den stil! :-)


Skriv et svar til: 2. ordens differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.