Kemi

Hvad er [Cl-] i opløsningen?

15. november 2010 af spejder7 (Slettet)

jeg er kørt fast, klappen er gået ned...fatter ikke en brik af denne opgave

I en 500mL målekolbe afvejes 10g NaCl , 8g CaCl2 og 11g AlCl3. Stofferne opløses og der fyldes op til 500mL mærket. Hvad er [Cl-] i opløsningen.

Jeg skal vel finde den Molare masse af hvert enkelt blanding og gange det med antal gram???

Med håbet om en forklaring skåret ud i pap

Marianne


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af dnadan (Slettet)

Hint: Bestem den samlede samlede stofmængde af chlorid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af Mathilde85 (Slettet)

Hej

Hvad skal resultatet opgives som? Altså enhed...

Mvh Mathilde


Svar #3
15. november 2010 af spejder7 (Slettet)

#2

Facit jf. facit listen: [Cl-] = 1,13 M

Men jeg vil vide hvordan jeg kommer til det resultat, ellers lærer jeg ikke noget

#1 mener du at jeg skal lægge, alle stofmængderne sammen?

jeg ved det er C niv, men det er 3 år siden jeg har haft kemi, så jeg roder det sammen og jeg skal have styr på det igen


Svar #4
15. november 2010 af spejder7 (Slettet)

PUHA.... tror jeg har knækket nødden.

jeg starter med at lægge grammene sammen (10+8+11)*1000mL = 29000

lægger stofmængderne sammen (57,44+110,98+133,33)g/mol *500m/L = 150875

29000/150875 = 0,192212096 mol/L som jeg ganger med de 6*Cl som er sammenlagt i de 3 blandinger, så får jeg

0,19*6 = 1,14M,

Det passer ikke med facitlisten men det kan vel have noget at gøre med hvordan man afrunder undervejs?

Eller skal jeg på den engang til?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2010 af dnadan (Slettet)

Masserne skal ikke lægges sammen:

ntotal,Cl=nNaCl+2nCaCl2+3nAlCl3

Herefter kan koncentrationen bestemmes ved:

c=ntotal/V


Skriv et svar til: Hvad er [Cl-] i opløsningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.