Matematik

Matematik spørgsmål

16. november 2010 af Redwanfarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

I må meget gerne hjælpe mig.

1.

Vægten af hest kan med en god tilnærmelse beregnes ved følgende formel

Vægt = Gjordmålet ianden * kropslængde : 11880

Hvor gjordemålet rundt om hesten og kropslængden måles i cm og vægten måles i kg

a)
Bestem vægten af en hest med et gjordemål på 180 cm og en kropslængde på 160 cm
Bestem gjordemålet af en hest med en kropslængde på 150 cm og en vægt på 350 kg.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2010 af PeterValberg

Du skal "bare" sætte ind i formlen.

V = 1802·160/11880 =

Den anden skal du flytte lidt rundt på formlen og sætte de kendte værdier ind

Gjordemål = √((Vægt·11880)/kropslængde) = √((350·11880)/150) =

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2010 af mette48 (Slettet)

Sætter målene ind i formelen

x=1802*160:11880  hvor x er vægten

Indsæt på samme måde de kendte værdier, så får du en ligning, du skal løse


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af Miahansen93 (Slettet)

I den anden hvor man skal finde hesten gjordmål, hvorfor er der så et kvadratrodstegn?


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.