Matematik

Vis, at cirklens ligning kan skrives som.

17. november 2010 af thehamza (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Vis, at cirklens ligning kan skrives som.

     X^2 + (y+17,1)^2 = 22,1^2

Jeg går i 1.g på OTG. Jeg kan godt finde ud af at bruge andengradsligningen til at løse opgaven, men når der står vis, sagde vores lære at det ikke er godt nok at "bare" bruge andengradsligningen til at løse den.

Men hvad går jeg så??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

 X^2 + (y+17,1)^2 = 22,1^2 er ligningen for en cirkel

Hvad er spørgsmålet ?


Svar #2
17. november 2010 af thehamza (Slettet)

Jeg skal finde en linje længden H

jeg kender cirklensligning, og jeg ved at den er retvinklet på (6,0) og den går op(Y=prositivt) indtil den rammer cirklenside.

Så jeg ved at den har et punkt på (6,0) og en (6,y) men jeg kan ikke finde y...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Er liniens ligning x = 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg gætter - skal du finde afstanden mellem de to punkter hvor linien x = 6 skærer cirklen ?


Svar #5
17. november 2010 af thehamza (Slettet)

 Ja lige præcis. Altså når linjen står retvinklet på (6,0) og skærer cirklen lige præcis cirklen hvor langt er den så? 


Svar #6
17. november 2010 af thehamza (Slettet)

 hvor langt er linjen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du indsætter x = 6 i cirkelligningen du får da en andengradsligning i y som du løser.

Den søgte afstand  H er da afstanden mellem de to punkter (6, y1) og (6, y2)


Svar #8
17. november 2010 af thehamza (Slettet)

 okay :p 

så: 6+y^ +5,67y+17,1-22,1=0 => a=1, b=5,67, c=-5 og sætter det ind i andengradsligningen.

y=(-5,67±√(5,67^2-4*2*(-5)))/4 Hvad gør så?


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

x2 + (y + 17,2)2 = 21,22

med x = 6

62 + (y+17,2)2 = 21,22   ⇒  (y+17,2)2 = 21,22 - 62        Så kan du vist resten selv.


Svar #10
17. november 2010 af thehamza (Slettet)

 Ja jeg har den nu :P Mange tak for hjælpen... skulle lige vågne op xD


Skriv et svar til: Vis, at cirklens ligning kan skrives som.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.